per veure tots els treballs


Montserrat Valles, porta el blog

del taller: Escriure en català.
Aquí, poso només el que escric jo, us convido a que aneu a visitar-lo:
http://escricat.blogspot.com.es/

dimecres, 3 de febrer del 2016

El meu nom

Treball del mes de Gener
 
IMMA

—Una altra nena! I com li direu? 
—Com la meva germana, que serà la padrina —diu el meu pare. “Concepción”, va registrar, però em van batejar com a Maria Immaculada Cristina Joana. 
Maria, ho posaven davant de tots els noms de nena, Immaculada, per la meva padrina, Cristina ho va triar el meu padrí, i el tercer nom el posava el capellà, i com es deia Joan, a no ser que el batejat ja el portés, sempre posava Joan als nens i Joana a les nenes.
Del llatí In macula, sense màcula, si es descuiden! El meu cos està ple de pigues a més de taques del vitiligen per arreu. Això sí, les taques són ben blanques i el sol no les emmoreneix gens.
Conceptio o conceta, concepció, fecundada, unió de dos gamets, unió sexual. Com tothom, suposo...
Imma segons l’origen alemany ve de ermin, que vol dir força.
Quan era joveneta hi havia qui em deia “culada”, devia ser per com estava de seca, devien pensar que era capaç de passar pels foradets del colador. Altres, “macu”, potser perquè era com un xicotot per la manera de fer i actuar, però la majoria, “Imma”, que de petita no m’agradava per ser diminutiu, però ara és el nom amb què m’identifico. 
Diuen que el nom determina les persones, deu ser per això que em podeu trobar una persona complicada, ja que no tinc clar quin és el meu nom real.
Tingueu paciència, que fins jo he tardat a saber qui sóc.

Imma Cauhé

2 comentaris:

  1. Imma, veig que tens un nom que dóna per moltes combinacions...El meu suposo que és la planta de les roses, també veig que hi ha a qui li diuen Rosor...
    M'ha fet gràcia això dels tres noms , no sé si ara encara es fa; jo em dic M. Roser, que el va triar la mare, amb molt bon gust, perquè la meva padrina em volia posar Claustre, com la patrona de Solsona...Després em dic Ramona, (padrí Ramón)i Teresina, perquè la mare tenia molta devoció a aquesta Santa...Com pots veure, ella va voler portar la "batuta"...
    Petonets, Imma.

    ResponElimina
  2. I encara no he posat que a la Facultat em cridaven Concepción i mai pensava que es dirigien a mi.
    Ara ja posen sols el nom o noms que diuen els pares i mols cops no són de sants.

    ResponElimina